Pooldrömmar

Drömmer du om lata sköna dagar hemma vid poolen? Lek och stoj med barnen? En simtur eller ett snabbdopp när helst andan faller på? Poolhuset har över 30 års erfarenhet av att bygga pooler som håller för vårt svenska klimat. Vi hjälper dig med hela poolbygget, från första spadtaget till en färdig pool på plats.

Köpa pool

KÖPGUIDE

Det är mycket att fundera på och ta ställning till när du ska köpa pool. Här har vi listat några saker som är bra att tänka på.

Att överväga

 1. Ekonomi

  Ett poolprojekt en långsiktig investering för hälsa, välbefinnande, umgänge med släkt och vänner. Generellt kan vi säga att en stor pool är dyrare att bygga och värma upp än en mindre. Tänk också på att räkna med kostnader för såväl själva poolen som kringkostnader som grävning och el. Hur stor budget har du? Poolhuset erbjuder finansiering genom Wasa KreditPrata gärna med oss för goda råd.

 2. Placering

  En viktig fråga i att bygga pool är var ska poolen ligga? Söderläge och vindskyddat är förstås det bästa. Åtkomlighet är också viktigt att tänka på. För en rationell skötsel vill du kunna gå runt poolen. Tänk också på att inte placera poolen nära träd och buskar som kan skräpa ner. Helhetsintrycket är också viktigt, vad har din tomt för förutsättningar? Poolhuset hjälper dig gärna med råd. 

 3. Pooltyp

  Vilken typ av pool är du? Vår erfarenhet är att de flesta poolägare nyttjar sin pool till avkoppling och lek. Men du kanske också vill använda den till motion? Poolhuset kan bygga en pool helt anpassad efter dina önskemål, vår vanligaste poolstorlek är dock är 4X8 meter. Vi har många olika lösningar, fråga oss så hjälper vi dig med valet av pool. 

 4. Liner

  Poolhuset erbjuder en kraftigare liner som platssvetsas i poolen. Den finns i en mängd färger och mönster. Fundera över om du vill ha klarblått vatten, eller kanske ljust turkost. Läs mer om våra liners här.

 5. Poolskydd

  Enligt lag är du skyldig att täcka över din pool när den inte används (eller hägna in den med ett 90 cm högt staket med låsbar grind). Poolskyddet håller också värmen bättre, minskar förbrukningen av kemikalier och skyddar den från skräp. Poolhuset har flera olika lösningar. Se Poolhusets olika poolskydd här.

 6. Trapp eller stege

  Ytterligare en fråga du behöver fundera kring är om du ska ha en trapp eller stege. En trapp gör det smidigt att komma i och ur poolen, det är också skönt att sitta och sola på den. Poolhuset klär in trappor i linern, så den smälter snyggt in i poolen. En stege är en enklare lösning som också kostar lite mindre.

 7. Teknikrum  Vi på Poolhuset rekommenderar att du, om möjlighet finns, placerar teknikprylarna inomhus för att
 skydda dem mot väder och vind. Tänk även på att du med jämna mellanrum behöver se över tekniken och backspola sandfilter. Därför är ståhöjd i rummet att föredra.

Typ av pool

Fristående pool

Poolhuset har under 25 år utvecklat pooler som kan anläggas i nästan vilken miljö som helst. Våra fristående träpooler byggs på en gjuten betongplatta. De är helt självbärande, vilket innebär att inget återfyllnadsmaterial krävs runt poolstommen.

Fördelen är också att själva byggtiden är kort. Poolen byggs upp på plats och kan anpassas till olika förhållanden. Den här konstruktionen är framför allt efterfrågad till tomter där det inte går att gräva ner en pool, som bergs- eller sluttningstomter. Betongplattan kan också vila på uppmurade åsar eller plintar för att få upp poolen till exempelvis altandäck. Besvärligt läge? Fråga oss, vi har alltid en lösning.

Alla våra poolstommar står lika bra ovan som under mark. En fristående pool kräver inte någon återfyllnadsmassa vilket det gör om du vill ha en nedgrävd pool. Vilket du ska välja är en fråga om både smak och terräng. Många fördrar en nedgrävd pool, men på vissa tomter är en pool ovanpå mark att föredra. Kontakta gärna oss så kan vi hjälpa dig med rådgivning.

Betongpool

Om vi skulle rekommendera det bästa vi har att erbjuda så är det utan tvekan vår betongstomme. Efter att ha jobbat med pooler i 30 år är vi fast övertygade att en betongpool är den mest optimala poolen du kan bygga för vårt nordiska klimat. Den är stabil, hållfast och har lång livslängd. Det är helt enkelt en konstruktion som håller i decennier.

Barn och pool

Vi får ibland frågan från barnfamiljer om vi kan bygga en grundare del i poolen. Det kan vi absolut göra, men vi ber dem alltid tänka ett varv till. Barn lär sig fort att simma och sedan är oftast den grunda delen ett hinder. Vill du exempelvis spela vattenvolleyboll är det trist om den ena parten står i knädjupt vatten och den andra knappt bottnar. Vi brukar i stället rekommendera att ordna med en separat barnpool till de minsta.

Poolstomme

Betongstomme

Våra betongstommar kan göras i olika storlekar och anpassas till olika terränger. En betongstomme är i stort sett underhållsfri om den utförs på ett fackmässigt sätt. Bräddavlopp, belysning, inloppsmunstycken, Jet Swim och övrigt gjuter vi in i betongen. En betongpool är något dyrare, men den håller i decennier. 

Trästomme

Poolhuset bygger också poolstommar av tryckimpregnerat virke/plywood med en gjuten betongplatta. Hål görs i plywooden för bräddavlopp, inloppsmunstycken, belysning och eventuell Jet Swim. Våra trästommar är anpassade efter vårt klimat i Sverige och håller även kalla vintrar.

Thermoblock

Från och med 2023 så bygger Poolhuset även pooler i thermoblock . En thermoblockspool har en lång livslängd med en fantastisk värmeisolering men den är också enkel att bygga, vilket gör det ett bra val för dig som vill bygga själv. Blocken är tillverkade i frigolit med en hård yta inåt poolen. Och har en välbeprövad konstruktion som gör blocken enkla att få ihop.

Liner

PLATSSVETSADE LINERS

Poolhuset har över 15 års erfarenhet av platssvetsade liners. Fördelen med en platssvetsad liner är flera. Dels är den mer hållbar och tål högre vattentemperatur (upp till 34C) , dels möjliggör den att du kan få din pooltrappa/sittbänk klädd i liner. Arbetet utförs av våra licenserade montörer. Den liner vi svetsar är 1,5 mm tjock, och finns i många olika färger. Kom in till vår butik så kan vi hjälpa dig!

 

Färgprover

RENOLIT ALKORPLAN3000

erbjuder samma kvalitetsgarantier som RENOLIT ALKORPLAN2000 men har en mer bearbetad design och textur. Linern skyddas av ett superbeständigt flerskikt av lack som förlänger membranets livslängd och förhindrar för tidig åldrande.

Bysance Blue

Gör din pool inbjudande med ett mönster som utmärker sig i sin tidlösa elegans och utstrålar välbefinnande.
Till produktsida
Bysance Blue

Carrara

Ge poolen ett glatt intryck och en härlig blåfärg, perfekt för oregelbundna former eller för att täcka brister.
Till produktsida
Carrara

Marble

Djupblå pooler med lockande glitter gör badupplevelsen till ett nöje.
Till produktsida
Marble

Mosaic

Vackra, gnistrande pooler framkallar minnen från fjolårets lyxiga badstunder.
Till produktsida
Mosaic

Persia Blue

Klassiska pooler som gör sig bra i alla sammanhang är alltid det bästa valet.
Till produktsida
Persia Blue

Persia Sand

Mjuka eleganta färger som avger ljus och harmoni gör badet till en välgörande behandling för sinnena.
Till produktsida
Persia Sand

Platinum

En modern pool med spektakulära mönster och strålande inslag kommer att bli den mest uppskattade juvelen i din trädgård.
Till produktsida
Platinum

RENOLIT ALKORPLAN2000

har hög kvalitet och är belagda med en lack som ger dem bra skydd mot UC-strålning, ger lång livslängd och som tål kemikalier som fungicider och bakeriecider, vilket förhindrar bakteriell tillväxt.

Adriatic Blue

Med en brusande pool i medelhavets djupblå färg får du ut det mesta av sommaren.
Till produktsida
Adriatic Blue

Caribbean Green

Exotiska pooler med kristallklart vatten och karibisk känsla bjuder in till ett avbrott i rutiner och stress.
Till produktsida
Caribbean Green

Dark Grey

Eleganta och sensuella evighetspooler ger en antydan om prestige och skänker skönhet till trädgården.
Till produktsida
Dark Grey

Light Blue

Njut av minnesvärda stunder i eviga pooler fyllda med ljus, färg och glädje.
Till produktsida
Light Blue

Light Grey

Minimalism och vackra pooler i kosmopolitansk anda är något som aldrig går ur tiden.
Till produktsida
Light Grey

Sand

Koppla av i en kristallklar, ljummen pool som om du befann dig på en avlägsen tropisk strand.
Till produktsida
Sand

White

Med en klar, lysande pool som alltid känns fräsch och elegant kan du slappna av och njuta av sol och sommar.
Till produktsida
White

Service

POOLSERVICE

Poolhuset erbjuder service av din pool, teknikrum och annat. Med över 25 års branschvana kan vi hantera alla typer av pooler. Välkommen att kontakta oss!

Köpvillkor

ALLMÄNT

I vår första kontakt tar vi reda på dina önskemål är och vilka behov du har. Om du har en speciell tomt eller om poolen är svårplacerad kan vi göra ett hembesök. Utifrån dina önskemål om pool, tillbehör samt tomtens läge och framkomlighet lämnar Poolhuset en offert. När du tackat ja till offerten får du ett ordererkännande av oss. Byggstarten bestämmer vi sedan tillsammans med dig och det eventuella företag som ska hjälpa till med grävning och el. 

Priser

Vi jobbar alltid med fasta priser utan tillkommande kostnader. I vår offert kan du enkelt se vad entreprenaden omfattar. Kontakta oss för offert. 

Finansiering

Genom Poolhusets samarbete med Wasa Kredit kan vi erbjuda dig delbetalning av ditt poolköp.  Wasa Kredit AB är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. Har du frågor? Läs mer här.

Betalningsvillkor

Poolhuset tar ut 30 procent i handpenning vid order och resterande 70 procent vid färdigställande.
 Större entreprenader kan faktureras i olika lyft, efter överenskommelse. Betalning gör du till vårt bankgiro 338-9723.
 

Leverans

Efter godkänt ordererkännande kommer vi överens om start av poolbygget. Våra pooler tar olika lång tid att bygga beroende på typ av pool och terräng. Räkna med cirka 2-3 veckorfrån det att vi har startat poolbygget tills det att det är klart.
 

Garanti

På våra stommar lämnar vi 15 års garanti och på övrig utrustning lämnas 2 års garanti.
Kontakta oss redan i dag för ett kostnadsfritt hembesök och kostnadsförslag! (Länk till kontakt sidan)

 

Kontakta oss redan i dag för ett kostnadsförslag!